Президентът Румен Радев ще се запознае с мотивите на Министерския съвет и ще обяви

...
Президентът Румен Радев ще се запознае с мотивите на Министерския съвет и ще обяви
Коментари Харесай

Радев отговори за исканата оставка на началника на НСО

Президентът Румен Радев ще се запознае с претекстовете на Министерския съвет и ще разгласи своето решение относно исканата оставка на началника на Националната работа за защита (НСО) бригаден генерал Емил Тонев. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от прессекретариата на президента. 

По-рано днес правителството взе единомислещо решение да насочи предложение до президента за освобождение от служба на началника на НСО ген. Тонев. 

В претекстовете представителят на кабинета Лена Бориславова изтъкна дейностите на ген. Емил Тонев по отношение на няколко обстоятелства - " предаването на видеоматериали от служебните входове на Министерски съвет, което се прави при нарушение на главните гаранции за сигурност на хората на територията на Министерски съвет ".

Тези видеоматериали са били изискани от Софийската градска прокуратува, а ген. Тонев не е съобщил на премиера, обясни Бориславова. Според публична информация, която е предоставена и на президента, съществуват съмнения за непрозрачно разходване на средства от страна на НСО.

Бориславова сподели още, че е обсъдено разминаването на държанието на управлението на НСО със скорострелното даване на видео от служебните входове на Министерски съвет, когато е ясно, че към този момент тази постройка е и контактна точка на европейската прокуратура, съпоставено със забавеното и изчезнало даване на подпомагане по време на митингите през лятото на 2020 година, когато беше значимо да бъдат предоставени тези записи.

" Нямам желание да депозирам оставка. Готвя позиция. Когато е подготвена, ще бъдат известени всички медии ". Това съобщи шефът на НСО ген. Емил Тонев. Началникът на Националната работа за охрана по закон е задължен да отговори на прокуратурата и да й даде материалите, които е изискала документално, обясниха от НСО.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР